Share to Facebook Share to Twitter Bookmark and Share
File #: PC-20-0927    Version: 1 Name:
Type: Resolution Status: Agenda Ready
File created: 1/13/2021 In control: Planning Commission
On agenda: 1/27/2021 Final action:
Title: Conditional Development Permit No. 2020-0021 & Precise Plan of Design No. 2020-0031: A request to establish a small collection recycling facility within the parking lot area of an existing retail center located at 151 West Base Line Road (APN: 0127-311-19) within the Community Shopping Center (C-1A) zone. The proposed project qualifies as a Class 3 Exemption (Environmental Assessment Review No. 2020-0025) pursuant to the California Environmental Quality Act (CEQA).
Attachments: 1. Exhibit A - Location Map.pdf, 2. Exhibit B - Staff Report.pdf, 3. Exhibit C - Site Plan.pdf, 4. Exhibit D - Draft Resolution.pdf
Date Ver.Action ByActionResultAction DetailsMeeting DetailsVideo
No records to display.
For the Planning Commission Meeting of January 27, 2021
TO: Honorable Chairman and Planning Commissioners
APPROVAL: Karen Peterson, Acting Community Development Director
FROM: Daniel Rosas, Associate Planner

Title
Conditional Development Permit No. 2020-0021 & Precise Plan of Design No. 2020-0031: A request to establish a small collection recycling facility within the parking lot area of an existing retail center located at 151 West Base Line Road (APN: 0127-311-19) within the Community Shopping Center (C-1A) zone. The proposed project qualifies as a Class 3 Exemption (Environmental Assessment Review No. 2020-0025) pursuant to the California Environmental Quality Act (CEQA).

Body
APPLICANT:

Sunset Recycling, 13523 Gilmore Street, Van Nuys, CA 91401.

LOCATION:

The project site consists of one (1) parcel of land (APN: 0127-311-19) located at 151 West Base Line Road (Exhibit A - Location Map).

BACKGROUND:

The project was considered by the Planning Commission on December 9, 2020 (Exhibit B - Staff Report] and continued to January 27, 2021.

At the public hearing for the project, the Planning Commission expressed concerns that the facility would be located in a highly visible location and its proposed location would conflict with vehicles entering the nearby drive-thru restaurant and circulating within the parking lot. The project was continued to allow the applicant adequate time to find a new location for the facility.

ANALYSIS/DISCUSSION:

Modified Project Location
According to the applicant's revised site plan (Exhibit C - Revised Site Plan), the facility has been relocated to the west side of the Superior Grocers building. The proposed location is not within the main parking field and is away from heavy vehicle circulation. The facility will occupy parking spaces that are less utilized, promote pedestrian safety, and is unlikely to negatively impact any existing businesses. The facility is oriented in a manner that presents the aesthetica...

Click here for full text